סדנה מלבבת לחנוכה (כסלו תשפ"א, דצמבר 2020)

האקדמיה ללשון העברית תקיים בחנוכה סדנה ללא תשלום
להיכרות עם מונחי החג בשילוב הכנת סופגניות ולביבות

מאיזו שפה הגיעה לעברית הסופגנייה? מה הקשר בין הספינג' המרוקאי לדונט האמריקאי?  ומי חידש את שמות כלי המטבח?

בחופשת חג החנוכה – יום רביעי, א' בטבת, 16 בדצמבר – תקיים האקדמיה ללשון העברית סדנה מקוונת ומיוחדת – ללא תשלום – לילדים ולהורים. הסדנה תשלב היכרות עם מילים, מונחים וביטויים שקשורים לחנוכה; משחקים והפעלות לילדים; סיפורים מרתקים על התגלגלותן של מילים מתחום הבישול והמטבח – והכול יסופר, יודגם ויילמד תוך כדי הכנת מתכונים טעימים ופשוטים של מאכלי החג.

המשתתפים בסדנה ישמעו על הקשר המפתיע בין הסופגנייה, הספוג והספונג'ה, ילמדו על התנהגותן של המילים "ספינג'" ו"דונט" בעברית. הם יעשירו את לשונם בפעלים המתארים את הפעילות במטבח: מה לשׁים? מה מקמחים? מה מרדדים? ומה מלבבים?

את הסדנה החווייתית, שהאקדמיה ללשון מעניקה לכבוד החג להורים ולילדים, ינחו אורלי אלבק ויהונתן רוסן ממן מן האקדמיה ללשון העברית. המנחים ישוחחו על מונחי החנוכה, ישיבו על שאלות נפוצות הקשורות לחנוכה, יסבירו את שמות החג ויספרו את סיפורם המפתיע והמשעשע של כמה משמות כלי המטבח שבהם אנחנו משתמשים בחיי היום יום.

במהלך הסדנה יוצעו לילדים הצעירים יותר משחקי לשון מיוחדים לכבוד החנוכה.

מנחי הסדנה מזמינים אתכם לפעילות מעשירה ומהנה במיוחד שמשלבת סיפורים ולמידה, שעשוע ועשייה משותפים לילדים ולהורים לכבוד החנוכה.

ההרשמה לסדנה כאן.

לאחר אישור ההשתתפות תקבל כל משפחה בדוא"ל פירוט של המצרכים הנדרשים להכנת הסופגניות והלביבות וכן דפי פעילות לילדים.