האקדמיה ללשון העברית

לוגו האקדמיה ללשון העברית

על המילה קְצִיצָה

במילון

 (ללא ניקוד: קציצה)
מיןנקבה
שורשקצץ (קיצוץ)
נטייהקציצות; שם הפעולה של קוֹצֵץ לכל הנטיות

הגדרה

  • חיתוך לחתיכות קטנות, כריתה
  • בשר קצוץ בצוּרת כיכָּר קטנה
על יסוד מילון ההווה

בתשובות באתר

חידושי בן־יהודה לפי מילונו

חידושי בן־יהודה לפי מילונו

ראובן סיוון אסף ממילון בן־יהודה את כל המילים המסומנות בסימן המיוחד לחידושיו ופרסמן במאמר. רשימת החידושים שאסף מובאת כאן במהדורה חדשה ומותאמת לאתר.
המשך קריאה >>
מאכלים לחג משנת תרע

מאכלים לחג משנת תרע"ב (1912)

אחת מרשימות המונחים הראשונות שפרסם ועד הלשון העברית היא רשימת תבשילים. כמה סוגי צלי קיימים? מהי חמיצה? וכיצד נקרא בעברית לקניידלך?
המשך קריאה >>
מילים טעימות

מילים טעימות

אנו משוכנעים שגם לכם הוופל, המוס, הפאי והשייק יהיו טעימים כפליים כשתקראו להם בשמותיהם העבריים...
המשך קריאה >>

במבט היסטורי

שכיחות הערך קְצִיצָה ביחס לכלל המילים בתקופה (לפי מאגרי האקדמיה)
שכיחות 1=0.001%
  • 1
  • 0.9
  • 0.8
  • 0.7
  • 0.6
  • 0.5
  • 0.4
  • 0.3
  • 0.2
  • 0.1
  • 0
  • 0 עד 300
  • 300 עד 600
  • 800 עד 1100
  • 1100 עד 1300
  • 1300 עד 1500
  • 1750 עד 1918
לצפייה במובאות >>