הדף בטעינה

מן המילון

קְצִיפָה


נקבה; שורש קצף; נטייה קציפות
  • מאכל קֶצף, כגון 'קציפת שוקולד', 'קציפת פירות' (בלועזית: מוּס)
על יסוד מילון ההווה

החלופון

מוּס; קְרֵם (מאכל); mousse; cream
בעברית: קְצִיפָה
קציפה היא מאכל מוקצף מחלבונים בתוספת שוקולד או פירות. אפשר להוסיף לקציפה שמנת.

המכנה המשותף

מילים טעימות: אפיפית, קציף, קציפה, תמליא

אֲפִיפִית (וָפֶל) אפיפית היא מאפה מבצק פריך ודק. בדרך כלל בין דפי המאפה יש מְלית בטעמים שונים, כגון שוקולד ולימון. המילה אפיפית גזורה מן השורש אפ"י; הכפלת האות פ"א מציינת הקטנה, כלומר 'מין מאפה קטן'. המילה מופיעה לראשונה במילון למונחי המטבח משנת תרצ"ח (1938) של…
המשך קריאה >>

ומה עוד

מאכלים לחג משנת תרע"ב (1912)

לקראת החג מוגש לכם מבחר…
המשך קריאה >>

מיני תרגימה

  כַּעַךְ – bagle בייגל,…
המשך קריאה >>

ממונחי האקדמיה


קְצִיפָה
לרשימה המלאה
כלכלת הבית (תשל"ח, 1977)
קְצִיפַת חֶמְאָה חמאה מוּקצפת עם נוֹתן טעם לקישוּט אוֹ למילוּי
כלכלת הבית (תשל"ח, 1977)
קְצִיפָה מאכל קצף, כּגוֹן: קציפת שוֹקוֹלד, קציפת פּרוֹת