הדף בטעינה

על המילה טְחִינָה

במילון

 (ללא ניקוד: טחינה)
מיןנקבה
שורשטחן
נטייהשם הפעולה של טוֹחֵן לכל הנטיות

הגדרה

  • שחיקת גרגרי תבואה לקֶמח


 (ללא ניקוד: טחינה)
מיןנקבה
שורשטחן
נטייה לכל הנטיות

הגדרה

  • מאכל עשוי מגרגרי שוּמשמין טחונים
על יסוד מילון ההווה

בתשובות באתר

איור של חתיכות חלווה - הכיתוב חלבה או חלווה?

חלווה או חלבה?

WP_Post Object
(
    [ID] => 232
    [post_author] => 1
    [post_date] => 2012-02-28 13:45:28
    [post_date_gmt] => 2012-02-28 11:45:28
    [post_content] => המילה חלווה נכתבת בווי"ו. אין בינה לחלב ולא כלום, שהרי היא מיוצרת בעיקרהּ מעירוב של שומשום טחון בדבש או בסוכר.

מקור המילה בערבית. השורש הערבי חל"ו משמעו 'מתוק', 'עָרֵב' או 'יפה'. משורש זה הגיעה לעברית העממית גם המילה אַחלה (בערבית أَحْلَى), שמובנה המקורי 'מתוק יותר'. בערבית חלווה (حَلْوَى) היא פשוט 'ממתק', ושמה המלא של החלווה הוא חַלַאוַה טַחִינִיַּה (حَلاوَة طَحِينِيَّة), מעין 'ממתק טחינה' (מילולית: 'ממתק טחינתי' – מן המאכל טחינה, שגם את שמו ירשנו מן הערבית).
    [post_title] => חלווה או חלבה?
    [post_excerpt] => המילה חלווה נכתבת בווי"ו. אין בינה לחלב ולא כלום, שהרי היא מיוצרת בעיקרהּ מעירוב של שומשום טחון בדבש או בסוכר.
    [post_status] => publish
    [comment_status] => closed
    [ping_status] => closed
    [post_password] => 
    [post_name] => %d7%97%d7%9c%d7%95%d7%95%d7%94-%d7%90%d7%95-%d7%97%d7%9c%d7%91%d7%94
    [to_ping] => 
    [pinged] => 
    [post_modified] => 2020-04-09 23:45:08
    [post_modified_gmt] => 2020-04-09 20:45:08
    [post_content_filtered] => 
    [post_parent] => 0
    [guid] => http://hebrew-academy.org.il/?p=232
    [menu_order] => 0
    [post_type] => post
    [post_mime_type] => 
    [comment_count] => 0
    [filter] => raw
)

המילה חלווה נכתבת בווי"ו. אין בינה לחלב ולא כלום, שהרי היא מיוצרת בעיקרהּ מעירוב של שומשום טחון בדבש או בסוכר.
המשך קריאה >> המשך קריאה >>

במינוח המקצועי


טְחִינָה (שם פעולה)
לרשימה המלאה
צבעות (תשנ"ג, 1992)

טְחִינָה (שמן שומשמין)
לרשימה המלאה
כלכלת הבית (תשל"ח, 1977)
טְחִינָה שמן שוּמשְמין לא-מזוּקק

במבט היסטורי

שכיחות הערך טְחִינָה ביחס לכלל המילים בתקופה (לפי מאגרי האקדמיה)
שכיחות 1=0.01%
  • 1
  • 0.9
  • 0.8
  • 0.7
  • 0.6
  • 0.5
  • 0.4
  • 0.3
  • 0.2
  • 0.1
  • 0
  • 200- עד 0
  • 0 עד 300
  • 300 עד 600
  • 600 עד 800
  • 800 עד 1100
  • 1100 עד 1300
  • 1300 עד 1500
  • 1500 עד 1750
  • 1750 עד 1918
  • 1919 ואילך
לצפייה במובאות >>