‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏

מחכים לכם בבית

יותר מ־200 נשים וגברים, תינוקות וילדים, קשישים וצעירים נחטפו לעזה בשבת השחורה ביום שמחת תורה, כ"ב בתשרי, שבעה באוקטובר.

זה איננו רק מספר בלתי נתפס; כל אחד מהם הוא עולם ומלואו, לכל אחד מהם יש שם ולכל שם יש משמעות.

האקדמיה ללשון העברית משתפת באתר שלה וברשתות החברתיות מיזם מיוחד להזדהות עם החטופים בעזה ועם בני משפחותיהם שבו מסופרים סיפוריהם של השמות.

לעיון במיזם המיוחד

מדוד גרין לדוד בן־גוריון

"העברית היא המלט התרבותי כשם שהארץ היא המלט החומרי לאומה המתחדשת" דוד בן גוריון
אין אנו ערב רב של יחידים הדוברים יידיש, ערבית, פרסית, הונגרית, צרפתית וכו' […] אלא שבטי גלויות המתמזגים יחד לעם אחד, מאוחד ומיוחד. העברית היא המלט התרבותי, כשם שהארץ היא המלט החומרי לאומה המתחדשת. (דוד בן־גוריון, "שפת הדורות", הדֹאר, ‏1951)

לציון יום השנה החמישים לפטירתו של ראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל אנו מביאים את מכתב של דוד בן־גוריון שבו הוא משיב לילד בשם יורם ססובר מחיפה ששאל אותו לפשר שם משפחתו העברי.

מה השיב דוד בן־גוריון לילד יורם? פרסום חדש במדור 'מאוצרות הארכיון'

ביום חמישי ב־19:00: מפגש מקוון – לאהוב בעברית

במסגרת סדרת המפגשים המקוונים שלנו בימי מלחמת 'חרבות ברזל' אנחנו מזמינים אתכם למפגש מיוחד ב"זום" עם גיל חובב בהנחיית ורד ליון־ירושלמי.

במפגש נתוודע לספרו החדש של גיל חובב 'לאהוב בעברית', ניחשף למכתבים הסוערים שהחליפו סבו איתמר בן אב"י וסבתו לאה אבושדיד, ונשוחח עימו על הצדדים הלא מוכרים בחייו של אבי סבו אליעזר בן־יהודה ועל הפַּכִּים הקטנים (והגדולים) שמאחורי חידוש השפה העברית.



לכל הפרטים ולקישור למפגש

הציבור מוזמן להצטרף לסיורים במתכונת מיוחדת שנערכים בחינם במרכז התרבות וההדרכה.

מילה בחדשות: תכלול

בתקופה האחרונה נשמעות הרבה המילים תכלול ולתכלל.

מהו תִּכְלוּל? הפיכה של פעולות שצריכות להיעשות בידי גורמים שונים לכלל שלמות אחת (בלועזית: אינטגרציה). למשל: 'המשרד מתכלל את פעילותם של הגופים השונים במטרה לתת מענה מיטבי לאזרחים'.


בשנת תשכ"ה (1965) קבעה האקדמיה את המילה כִּלּוּל (כילול) כחלופה לאינטגרציה בהקשרים ארגוניים, חברתיים, טכנולוגיים ועוד. ואולם בצבא ובארגונים אחרים החלה לשמש המילה תכלול במשמעות זהה. לימים אומצה המילה באקדמיה (תשס"ט, 2009).

עוד על שמות פעולה שנוספה בהם אות לשורש קיים.


חדש בחנות הספרים: החלטות האקדמיה בדקדוק

יצאה לאור המהדורה החמישית של החלטות האקדמיה בדקדוק.

במהדורה החמישית הוכנסו החלטות חדשות והשלמות ועדכונים להחלטות הקיימות. בעיקר נוספו במהדורה זו כללי נטיית הפועל עם כינוי המושא החבור והם מובאים בלוויית טבלאות לדוגמה.

לרכישת החוברת


לרכישה במחיר מבצע של שתי החוברות: החלטות האקדמיה בדקדוק; כללי הכתיב הפיסוק והתעתיק


מסלול הנוער בלשון עברית

תלמידות ותלמידים בכיתות ט'–י"א?
בואו להכיר את מסלול הנוער בלשון עברית של אוניברסיטת תל אביב – מסלול אקדמי לנערות ולנערים מצטיינים המוכר כמגמה של 5 יחידות בלשון.

במסגרת הלימודים במסלול זה יתקיים קורס מיוחד מטעם האקדמיה ללשון העברית: הסטודנטים הצעירים והבוגרים יתוודעו למפעלי המילונאות של האקדמיה, יכירו את עקרונות קביעת התקן בלשון העברית בתחום המינוח, הדקדוק והתעתיק, יתנסו בכתיבת תשובות על שאלות הציבור וילמדו על היחס בין חקירת העברית לתולדותיה ובין הכוונתה והעשייה בה.

להרחבה ולהרשמה למפגש חשיפה מקוון ב"זום"
תמיכה באקדמיה
שאלה בעברית
חנות הספרים
facebook twitter instagram custom youtube website 
להתראות באיגרת הבאה!
Email Marketing Powered by MailPoet