דגי מאכל

מובא כאן מבחר של שמות דגי מאכל ואופני הגשתם על פי המילון למונחי המטבח של ועד הלשון (תרצ"ח, 1938) ועל פי המילון למונחי כלכלת הבית של האקדמיה (תשל"ח, 1977). לצד השמות המדעיים באים במילון של ועד הלשון השמות הערביים שהיו מקובלים אז.


amnonאַמְנוּן מָצוּי – Tilapia zillii (השם המדעי)
מושט (בערבית: עֻקַר). מחידושי הלשון של חיים נחמן ביאליק.


דָּג מְמֻלָּא – filled fish, gefilte fish
געפילטע פיש


טְרוּטָה – trout, Forelle
פורל


taritטְרִית דַּקָּה – sardine
סרדין (בערבית: סַרְדִינָה רַפִיעָה). צורת הרבים של טְרִית היא טְרִיתוֹת.


מְגֹרָם – fillet
פילה


red mulleteמוּלִית אֲדֻמָּה – red mullet
ברבוניה (בערבית: שֻׂלְטַאן אִבְּרַהִים)


מָלִיחַ – herring
דג מלוח, הרינג.


sandalסַנְדָּל – sole
סול, דַּג מֹשֶׁה רַבֵּנוּ (בערבית: סַמַךּ מוּסַא)


עַפְיָן – anchovy
אנשובי


קוֹלְיָס – mackerel
מקרל (בערבית: אִסְקֻמְבְּרִי)


kifonקִיפוֹן – Mullet
בּוּרִי (מערבית)