אוצר מילים

מונחי יין

אוֹצֵר יַיִן – בצרפתית: sommelier סוֹמֶלְיֶה; מומחה (בעל תואר) האחראי ליין במסעדה – רכישתו, אחסונו והגשתו. אִחְמוּץ – acidification of wine הוספת חומצה ליין. בְּשֹׂמֶת – aroma אָרוֹמָה; רכיב ריחו הטבעי של זן העֵנב בתירוש וביין בתהליך הייצור. הֲגָזָה – carbonization הוספת פחמן דו־חמצני ליין כדי ליצור יין מוגז. יַיִן וָרֹד – בצרפתית: rose רוֹזֶה;…
המשך קריאה נעימה >>

למד לשונך

למד לשונך 81

לקט ממונחי היין שאושרו באקדמיה בשנת תשס"ט