Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

מונחי יין

אוֹצֵר יַיִן – בצרפתית: sommelier
סוֹמֶלְיֶה; מומחה (בעל תואר) האחראי ליין במסעדה – רכישתו, אחסונו והגשתו.


אִחְמוּץ – acidification of wine
הוספת חומצה ליין.


בְּשֹׂמֶת – aroma
אָרוֹמָה; רכיב ריחו הטבעי של זן העֵנב בתירוש וביין בתהליך הייצור.


הֲגָזָה – carbonization
הוספת פחמן דו־חמצני ליין כדי ליצור יין מוגז.


יַיִן וָרֹד – בצרפתית: rose
רוֹזֶה; יין המיוצר מענבים אדומים שקליפותיהם עברו תסיסה חלקית.


יֵין מִמְסָךְ – blend; בצרפתית: coupage
בְּלֵנְד; יין הנוצר מזנים שונים. ממסך – מן מָסַךְ, הקרוב בצלילו למָזַג, ושניהם מציינים ערבוב, מהילה.


יַיִן פִּרְחָנִי – flowery wine
יין בעל בשומת של פרחים.


יֵינָן – wine maker; בצרפתית: vigneron
האדם האחראי לייצור היין.


יֵינָנוּת – enology
אֵינוֹלוֹגְיָה; מדע היין.


מַחְלֵץ – corkscrew
כלי לחליצת פקקים.


עֲפִיצוּת – astringency
תחושת יובש או חספוס בפה הנגרמת ממשקה המכיל עַפְצָן (טָנִין) כמו יין אדום.


עִרְסוּל – swirl
סיבוב של כוס היין כדי לאוורר את היין ולשחרר את הבשומת.


שִׁפְקוּק – recorking
החלפת פקק בבקבוק.